بازیگران حقیقی
عشق تو سرنوشت من راحت من رضای تو...
عشق تو سرنوشت من راحت من رضای تو...
اگر نیت افعال ما انجام عمل صالح برای خدا باشد، کالبد بی جان اعمال ما روح پیدا می کند.
اعمالی که ما در شبانه روز انجام می دهیم و مورد نهی دین و شارع نیست، یا واجب است و یا مستحب یا مباح. در حدیثی آمده است «الاعمال بالنیّات» یعنی اعمال و افعال ما به وسیله نیت های ما ارزش پیدا می کنند. اگر نیت افعال ما انجام عمل صالح برای خدا باشد، کالبد بی جان اعمال ما روح پیدا می کند.
شاید بگویید چه فرقی می کند که کار را برای چه کسی و چه چیزی انجام دهیم؟ اما واقعیت این است که کار برای خدا بسیار ثمرات ویژه ای دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می شود.
نتیجه کاری که برای خدا باشد
1. خدا مزد میدهد گرچه عمل نکنیم و با نیت باشد، «وَأَنْ لَیْسَ لِلْإِنسَانِ إِلَّا مَا سَعَى» ؛ یعنی سعی خودت را بکنی مزد داری حالا چه کار انجام بشود چه نشود، شما سعی خودت را کردی رفتی مسجد پیش نماز نبود که نمازت را بخوانی ثواب جماعت داری. یعنی اگر غیر این بود میگفت(لیس للانسان الا ما عمل) خدا نگفته اگر کار کردی من مزد میدهم میگوید اگر تلاش کردی مزد میدهم حالا این چه عمل بشود و چه نشود.
2. حتی با نیت، شما نیت کار خیر داری ثواب میدهند.
3. حتی با شرکت در کار خیر، مثلا عید قربان پول نداری گوسفند بخری و بکشی صد نفر میشوند یک گوسفند میخرند شریکی خدا ثواب همه را میدهد نه اینکه ثواب را تقسیم کند خدا به همه ثواب یک گوسفند میدهد.
4. کار برای خدا کم آن هم مفید است «فَمَنْ یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَیْرًا یَرَه»؛ یک ذره هم کار بکنی خدا ثواب میدهد یعنی اگر یک دانه انگور دهان یک گنجشک بگذاری، حتی یک دانه انگور دهان بابات بگذاری ثواب داری اما خلق نه، اگر به تو گفتند یک کیلو انگور بیاور شما رفتی یک دانه آوردی ناراحت میشود یعنی خلق جنس کم را قبول نمیکند اما خالق جنس کم را هم قبول میکند.
کسب ثواب و اجر به خاطر انجام کارهای مورد پسند خدای متعال، با کسب رضایتش هیچ گونه مغایرت و تنافی ندارد. یعنی انسان می تواند کاری انجام دهد که هم از ثواب و اجر آن برخوردار شود و هم از رضایت الهی برخوردار باشد. پس نیازی نیست که این دو را در دل و نیت خود تفکیک کنیم تا مشکلی پیش نیاید.
البته از نگاه ایده آل، انسان باید صرفاً برای تعالی و رشد، و نزدیکی به پروردگار کارهایش را انجام دهد نه طمع بهشت، و کسب ثواب و فرار از عقاب. همانطور که از روایات استفاده می شود که عبادت خداوند با سه انگیزه انجام می شود، ترس از جهنم، طمع به بهشت، محبت و خشنودی خداوند.
منبع:
1- النجم/39
2- الزلزلة/7
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط محبوبه سعيدي در 1397/07/07 ساعت 11:21:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |
1397/07/08 @ 11:34:26 ب.ظ
كوثر [عضو]
http://blog42.kowsarblog.ir/
کار را برای رضای خدا انجام بده تا ثوابش هم ببری
1397/07/08 @ 05:22:16 ق.ظ
زكي زاده [عضو]
سلام موفق باشید .ممنون از حضورتون در http://maedeh.kowsarblog.ir/ و دعوت بنده در وبلاک خودتون.
قبلا نیز می آمدم .وبلاگ خوبی دارید .